Franeker evenementen

In Franeker zijn regelmatig evenementen en leuke activiteiten. U vindt er landelijke en lokale tradities en eenmalige en jaarlijks terugkerende (sport)evenementen. Wilt u meer evenementen bekijken? Bezoek dan de evenementenkalender van www.franeker.frl.

PC Franeker (Kaatsen)

Elk jaar op de 5e woensdag in juli (of de eerste woensdag in augustus) wordt de grote kaatswedstrijd te Franeker gehouden op het roemrijke Sternse Slotland (in de volksmond Sjûkelân), historische grond waar eens het Sjaerdemaslot stond. Van de meer dan 600 kaatswedstrijden die jaarlijks onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) worden gespeeld, geldt de PC als meest aansprekende. Het winnen van de PC is voor een kaatser het hoogst bereikbare. Uit het winnende partuur wordt de beste speler tot Koning van de PC uitgeroepen, waarna de voorzitter van de PC hem de oude koningsbal (sinds 1883) omhangt.

Agrarische Dagen

Iedere derde donderdag van september is het raak in Franeker: het is het begin van de Agrarische Dagen. Vijf dagen feest voor jong en oud, voor iedereen in Franeker en uit de wijde omtrek.

Hjoed yn it Park

In 2018 werd Hjoed yn it Park voor het eerst georganiseerd. Een kleinschalig festival in het prachtige stadspark van Franeker met live-optredens van diverse lokale artiesten, lekker eten en sfeervolle aankleding.