Vakantie in Friesland

Friesland: een prachtige natuurrijke provincie met een geheel eigen karakter. In 2010 door de Vereniging Nederlands Cultuurschap (VNC) uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland. Bekend van onder andere de Friese Elfsteden, Friese sporten als kaatsen, skûtsjesilen en fierljeppen en niet te vergeten de eigen Friese taal, vlag en het volkslied. Het eigenzinnige Friesland biedt veel, heel veel. Ontdek de prachtige natuur vanaf het water of via de mooiste fiets- en wandelroutes. Of beleef de rijke cultuur door een bezoek te brengen aan een van de tientallen musea, te luisteren naar een fanfare of mee te doen aan een potje kaatsen.

Te doen, zien en beleven in Friesland

Het Bolwerkhûske staat in het mooie Franeker, in het noordwesten van Friesland. Naast al het moois dat Franeker zelf te bieden heeft, is het ook een ideale uitvalsbasis om de omliggende dorpen en steden te verkennen. Wij hebben voor u een aantal hoogtepunten uit de omgeving verzameld.

Hoogtepunten

Franeker
Harlingen
Leeuwarden
Waddeneilanden

Evenementen in Noardwest Fryslân , het Fryslân geïnspireerd door een oude zee

Noardwest Fryslân bruist! Ontdek hier een compleet overzicht van alle evenementen in de regio. Ga er op uit en geniet van al het moois wat Noardwest Fryslân te bieden heeft!